Tekniske data vedr. Zope - Plone CMS

Teknisk information vedr Zope og Plone

Tilgang (delt og eget instance)

• Almindelig HTTP (webadgang) på port 80 (via Apache webserver og evt. varnish reverse proxy)

• Adgang direkte på alternativ port/adresse uden nogen frontend eller proxy.

• FTP og/eller WebDAV adgang til ZODB arrangeres om ønsket.

• Installerede Produkter aktiveres/deaktiveres i Plone Control Panel eller CMF QuickInstaller

• Adgang til ZMI rod på specificeret port til Zope management (ved delt instance kun til Plone-sitets ZMI sektion).

• Adgang til underliggende filsystem via ftp på specificeret port (kun ved eget instance).

• Yderligere/modificerede produkter kan let installeres/opdateres af brugeren selv ved ftp upload til products biblioteket og genstart af Zope fra ZMI control panel. (kun ved eget instance).

• SSH adgang på port 22 - giver mulighed for manuelt at aktivere et instance samt at kompilere egne moduler (kun ved eget instance).

• SMTP (udadgående mail) på SMTP server localhost port 25 - ingen brugerid / adgangskode.

• Serverne har installeret flere udgaver af python.
    Kaldes et python script direkte - feks ved bare at skrive: mitscript.py på kommando-linien, vil det blive eksekveret af den nyeste python på serveren.
    For at sikre at scriptet køres af den rigtige version bør man derfor kalde den ønskede udgave.
    Python 2.4 kaldes ved at skrive python2.4 i kommandoprompt feks: python2.4 mitscript.py .
    Python 2.3 kaldes ved at skrive python2.3 i kommandoprompt feks: python2.3 ditscript.py .

Brugere der har installeret deres instance med unified installer vil have deres egen python bibliotek - typisk i roden af deres instans og bør sørge for at køre scripts (specielt easy_install) med deres "egen" python.

Ligger instansets python i mappen Python-2.6 (standard for plone 4) vil kommandoen være ~/Python-2.6/python feks:  ~/Python-2.6/python myscript.py
    Karakteren ~ angiver i linux roden af brugerens home bibliotek

Sikkerhed (ved eget instance)

• Brugere kører med eget Zope instance under eget Linux brugernavn på separat port. Dvs. hvert instance er isoleret fra andre installationer og har fuld adgang til egen ZMI, egne produktbiblioteker og genstart af egen Zope Proces.

Administration (ved eget instance)

• FTP adgang (chroot/jailed) til instance biblioteker  - giver mulighed for DB backup, product upload og sletning, og for at redigere Zope.conf.
  • Adgang til ZMI via brugerspecifik port - med mulighed for restart af Zope instance.
  • SSH adgang

Start af standset/genstart af spinning instance

• Skulle det ske ved et uheld eller pga fejl i et installeret modul at et instance bliver lukket ned eller utilgængeligt vil det blive automatisk genstartet inden for 10 minutter af et script (scriptet kører hvert 10. minut og vil automatisk genstarte en ikke-responderende instans).
    Fejl i installerede moduler vil som oftest fremgå af event loggen. Event loggen kan tilgås via ftp (ligger i log biblioteket under hver instans).