Vejledning i brug af mail-administrations modulet (WebAdmin)

Kort gennemgang på dansk af de vigtigeste funktioner i systemet til mail administration. For komplette instruktioner se manualerne nedenfor.

Administrator interfacet tilgås direkte til samme vindue ved at vælge http://mail.plana.dk:9998 eller ved at logge in på Webmail Interfacet ( http://mail.plana.dk eller http:// mail.ditdomæne.dk )
Se vejledning omkring web interfacet hvis du har spørgsmål omkring dette.

Vælg indstillinger nederst til venstre.

vælg administration øverst til højre.

Der kommer så et vindue som vist:

Dette vindue viser at du nu går over til en krypteret (sikret) forbindelse. Advarslen fortæller at krypteringscertifikatet ikke er udstedt af en allerede godkendt autoritet.

Klik "Ja" for at fortsætte.

Du kommer så ind på et vindue der ser sådan her ud:

Under "Users" kan du tilføje, redigere og slette brugere.

Aliases er andre navne for den samme konto. F.eks. hvis man ønsker at jo@ditdomæne og jens-olsen@ditdomæne begge skal end i den konto der hedder jens@ditdomæne kan disse to oprettes som Aliaser for jens@ditdomæne.dk

Der vil være en række aliaser i forvejen. Vedtægterne for mailservere specificerer at der skal være en postmaster og en abuse adresse. Disse vil derfor typisk være Aliaset til administrator kontoen.

Derudover vil der være nogle "listserver" aliases som er nødvendige hvis du vil bruge mailing-lister. Mailinglister er lister over modtagere. De bruges typisk til at sende en mail til mange modtagere. Som forvalg vil der være en lliste der hedder everyone@ditdomæne , som har alle domæne brugere som medlem. Ønsker man at sende en mail til alle der har en @ditdomæne.dk, kan man så sende en mail til everyone@ditdomæne i stedet for til hver enkelt.

Ønsker du at bruge offentligt tilgængelige mailinglister anbefales det kraftigt at gennemgå de relevante sektioner i brugervejledningen for mailserveren idet en forkert konfigureret mailingliste åbner mulighed for spamming, spredning af vira og andet misbrug.

Den fulde manual kan hentes her.