Opsætning af Outlook Express som IMAP klient

Gennemgang af hvordan Outlook Express sættes op til at køre IMAP i stedet for POP3.

IMAP (Internet Messaging Application Protocol) er en hyppigt alternativ protokol til udveksling af meddelelser mellem en klient (feks. Outlook og en mail server). Se FAQ for data vedr. protokoller og forskellen på POP3 og IMAP.

(Præcise placeringer og formuleringer af menupunkter kan variere med version - her vist med Outlook Express 6)

Vigtigt:
Er du ved at flytte fra POP3 til IMAP så kopier eksisterende mails fra de gamle mapper til de nye før du sletter pop3 kontoen. Da POP3 kontoen ligger lokalt vil sletning af kontoen medføre at tidligere mails, adressebog mv. slettes, så husk at flytte indholdet af mapperne til den nye konto før du sletter den gamle.

Opsætning

Gå ind under funktioner - konti.

Vælg tilføj og mail.

skriv det navn der skal stå som afsender (f.eks. Jens Olsen) - klik næste.

Skriv din e-mail addresse - klik næste.

Under type vælg IMAP (typisk vil POP3 være forvalgt)

Indgående og udgående postserver er:  mail.plana.dk eller mail.dit-domæne - klik næste.

Kontonavn er din e-mail adresse, password er dit password - klik næste.

Specifer din forbindelse hvis du spørges (tlf - hvis modem, lan hvis ADSL eller firmaopkobling).

Du vil nu se en ny konto der hedder mail.plana.dk eller mail.ditdomæne, marker den og klik egenskaber

Du kan give den et andet navn om ønsket (f.eks. - plan A mail konto). Dette er kun, så du selv kan hitte rundt i det, hvis du har flere.

Det anbefales at skrive en svar adresse. Det er den adresse, mail vil blive sendt til når en modtager klikker "besvar" - typisk er det samme som din e-mail adresse.

Klik på det faneblad hvor der står server.

Sæt hak i boksen ud for "min server kræver autencitering". Dette er nødvendigt for at du kan sende emails gennem vor mail-server.

Når kontoen er konfigureret som IMAP er der en række nye valgmuligheder omkring, hvilke mapper du vil se mv. Du kan slå mapper til og fra ved at højreklikke på kontoen i mappevinduet og vælge "IMAP-mapper"

Hvis du søger på Google på feks." IMAP konfiguration outlook" vil du finde masser af tips.

Bemærk:
Hvis du fortryder at du har sat kontoen op som IMAP i stedet for POP3, kan en konto ikke ændres fra pop3 til imap. Vil du skifte type, så tilføj den samme konto igen, som anden type (pop3 hvis den var imap eller omvendt) og slet den konto man ikke vil bruge.

Uanset om du bruger IMAP eller POP3 vil der ikke ske automatisk opdatering af adressekartotek mellem server/webinterface og Outlook/Outlook express. Dette skyldes at Outlook under alle omstændigheder bruger en lokal fil til dit adressekartotek og er en designbeslutning i disse programmer.

Brug comm. agent hvis du vil synkronisere adresser mellem din lokale (Outlook) adressebog og webinterfacets adressebog (se vejledning for web interface til mail om, hvordan du bruger comm agent)..

Bemærk:
Har du problemer med at sende kan det være fodi din Internet Udbyder blokerer port 25 (SMTP - udgående post) til andre end sine egne mailservere. I så tilfælde kan du bruge port 587 eller 366 i stedet. Dette sættes på fanen avanceret.

En anden årsag kan være at du har glemt at sætte hak i i "min server kræver autencitering" på fanen servere som vist ovenfor.