SSH adgang til eget instance

Hvordan brugere med eget instans får adgang til køre kommandoer med SSH

SSH  er en forkortelse for Secure Shell. På dansk: "sikret kommando-prompt".

Det er et fjernadgangs-system der giver mulighed for at afvikle kommandoer på en fjerncomputer feks at køre programmer.

For at bruge SSH kræves et SSH klientprogram. Et sådant følger ikke med Windows - men et fortrinligt Open Source (fri kildekode / gratis) SSH klient-program ved navn putty kan hentes på http://www.putty.org

Filen der skal bruges er putty.exe

Den kræver ingen installation - den skal bare gemmes et sted hvor du kan finde den igen feks på skrivebordet.

For at forbinde med putty gør som følger:

1. Start putty ved at klikke på den downloadede fil.
  2. Vælg SSH som "connection type"
  3. Angiv serveren du skal forbinde til - typisk domænenavnet på dit websted
  4. Click open
  5. Log ind med dit brugernavn og din adgangskode

du har nu adgang til at køre kommandoer.

Vær opmærksom på at Python som oftest er installeret i flere udgaver og at du skal bruge den udgave der bruges på din instans. skriver du bare python vil den nyeste udgave blive valgt, hvilket som regel ikke vil være hvad du har brug for.

Python 2.4.x kaldes ved at at skrive: python2.4
Feks:"python2.4 mitscript.py"

Python 2.3.x kaldes ved at skrive python2.3

osv.